Povestea Noastră
Bere Sara
Berea Sara e facuta din pasiune pura, malt de prima clasa si apa proaspata de izvor. Fara alte improvizatii!
…si atunci berarul s-a gandit sa-si transforme ocupatia din timpul liber într-o slujba cu jumatate de norma.
A facut toate demersurile pentru a se autoriza (daca stia ce-l asteapta nici n-o mai vedeti, pentru ca o mica „fabrica de pivnita” trebuie sa treaca prin acelasi proces de autorizare ca un colos industrial).
I-a creat o eticheta pe care se regaseste Stema Banatului, mandru de a realiza singura bere de casa din zona. Manual. Hand made. La aceasta bere, totul este creat cu mana. Si cu har… De aceea, poate, uneori eticheta e usor inclinata, sau poate se increteste.
E semn ca omul, nu masina, a obosit nitel… Nu ne judecati pentru asta. Calitatea premium are si latura sa artizanala. Fiecare sticla este unica. Pe langa gust!
Intr-o zi (nu foarte indepartata!) si-a zis ca (probabil) cea mai buna bere din lume este cea pe care ti-o faci singur. A citit tomuri de carti, de retete, de povesti (ca aceasta), a vizitat berarii celebre din si mai celebre tari producatoare de bere si apoi s-a mai si dus la curs. Nu pentru diploma (avea destule!), ci sa invete.
Rezultatul? O bere de casa nefiltrata, savuroasa, cu un gust unic, creata dupa o reteta îndelung desavarsita (dar cu radacini prin abatiile belgiene), al carui ingredient special este cea mai pura apa, de la un izvor (secret!) din Muntii Semenic. 100% naturala
BERE SARA
TOTUL DESPRE CUM SE FABRICA BEREA OFERITA DE NOI
Cum se fabrica Bere Sara?
- Pentru ca berea este 90% apa, aducem acest principal ingredient din inima muntelui, de la cota 1400, acolo unde am gasit izvorul cu cea mai pura apa (si le-am testat pe toate!).
- Macinam maltul la moara noastra, apoi il punem la inmuiat timp de 90 minute, la o anumita temperatura (de exemplu, 68 grade)
- Spalam maltul (mashing) la o temperatura de 78 grade, apoi scoatem mustul si il punem la fiert, timp de 90 de minute, adaugand hameiul si condimentele.
- Punem in butoaiele de fermentare si adaugam drojdia, apoi lasam 14 zile la fermentat,14 zile în care avem grija ca nicio picatura sa nu se piarda.
- Suntem aproape gata! Imbuteliem in sticle si din nou lasam la fermentare 7 zile, la o temperatura constanta de 20 grade; apoi, iar la maturat 5 zile, scazand temperatura la 14 grade.